Webdevelopment 23 juni 2022

Een Laravel developer

Laravel wat is het?

Al onze developers hebben hun eigen specialisme als het gaat om het bouwen van websites. Zo bouwen we meestal binnen WordPress. Alleen soms kan het voorkomen dat WordPress niet hetgeen biedt waar we naar op zoek zijn. Als dit het geval is, dan gebruiken we Laravel. Onze Laravel developer kan, hoe complex ook, nog meer de diepte ingaan voor specifieke vragen vanuit de klant. Hoe dan ook, wat is Laravel development dan precies? Wij leggen het uit.

Wat is Laravel?

Laravel is een framework op basis van PHP – PHP is een programmeertaal waarmee websites of webapplicaties worden ontwikkeld, zodat een website of webapplicatie goed functioneert. Denk aan routing, database connecties en andere systeem connecties. Je kunt dus eigenlijk zeggen dat je met Laravel vanaf scratch een complete website of webapplicatie kunt ontwikkelen. Om het nog duidelijker te maken hierbij een voorbeeld:

Stel, je maakt helemaal zelf een fiets en je wilt onderdelen toevoegen zoals een motor, dan zal je hiervoor wel de juiste technieken en onderdelen moeten hebben om deze motor in elkaar te zetten en op de fiets te installeren. Dit doen wij dus ook bij specifieke wensen voor een website. Hiervoor gebruiken we Laravel, omdat we zo helemaal zelf kunnen bepalen hoe het eruit komt te zien.

Een PHP framework zoals Laravel, maakt het mogelijk om binnen één omgeving, de gehele achterkant van een website te ontwikkelen, bewerken en te controleren. Voorheen werd dit eigenhandig en op verschillende plekken zelf geregeld door webdevelopers, maar Laravel maakt het voor onze specialisten mogelijk om dit op één plek te controleren. Dit scheelt enorm veel tijd. Daarnaast kun je binnen Laravel kiezen om vanuit het bestaande framework te werken waarin voorgeprogrammeerde onderdelen staan of ervoor kiezen om zelf van scratch te ontwikkelen.

Webapplicatie vs. website

Webapplicatie is de term die meestal wordt gebruikt voor website programma’s waarbij interactie met de gebruiker plaatsvindt. De gebruiker heeft een eigen omgeving waarin gegevens worden verwerkt, bewerkt en gecommuniceerd wordt met de applicatie of de beheerder. Denk bijvoorbeeld aan het verwerken van gevoelige overheidsinformatie of zorgverzekering informatie. Het is in feite een website, maar beschikt over meerdere mogelijkheden.

Website is de term die wordt gebruikt voor samenhangende webpagina’s die gehost worden en voor iedereen toegankelijk en bereikbaar zijn via het internet. Hierbij wordt er meestal geen interactie gezocht met de gebruiker. De website dient vaak alleen voor het presenteren van webteksten, afbeeldingen, video’s als informatieve ‘presentatie’. Een website wordt bewerkt binnen een CMS, dit kun je zien als webapplicatie.

Wanneer wordt Laravel door onze developer toegepast?

Onze Laravel specialisten passen het voornamelijk toe wanneer onze klant specifieke maatwerk wensen heeft. Hierbij kun je denken aan een programma waarin gebruikers bepaalde persoonlijke gegevens kunnen inzien. Dit vereist namelijk meer techniek dan wanneer je een eenvoudige website ontwikkeld die bestaat uit enkel pagina’s met teksten en afbeeldingen.

Laravel voorbeeld

Een goed voorbeeld van een webapplicatie gebouwd met Laravel is die van onze klant TheStudentPool. Het bedrijf probeert een brug te slaan tussen MKB accountants en belastingadvieskantoren en nieuw talent op de arbeidsmarkt. Oftewel, ze proberen professionals te matchen met werkgevers. Binnen de webapplicatie moeten gebruikers documenten kunnen tekenen, projecten opzetten, uren accorderen enz. Je kunt je dus voorstellen dat hiervoor verschillende koppelingen nodig zijn met externe programma’s en systemen. Dankzij Laravel kunnen we dit in goede banen leiden.

Op zoek naar een Laravel oplossing?

Ben je op zoek naar een specifieke oplossing of heb je vragen aan onze Laravel specialisten? Dat kan natuurlijk. We zijn altijd bereid om je idee aan te horen en een gepaste oplossing te bedenken. Dus al heb je een complex idee net zoals bijvoorbeeld TheStudentPool, dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Volgende story