Sturdy Digital 21 maart 2019

Wat je moet weten over backups

Hoe is de back-up van jouw website geregeld bij Sturdy Digital?

Je website is een waardevol bedrijfsmiddel. Je hebt er veel tijd en energie in gestopt en het laatste wat je wilt is dat deze verloren gaat. Net als bij een verzekering hoop je nooit een back-up nodig te hebben, maar wil je er wel een hebben áls het nodig is. Daarom maken wij regelmatig back-ups van je sites via diverse systemen. Want 1 back-up is geen back-up. Hoe we dat doen lees je hieronder:

Hosting

Verzorgen wij de hosting van jouw website? Dan worden er automatisch back-ups gemaakt van de website:

  • Bestanden, elke dag
    We maken dagelijks een automatische back-up van alle bestanden: deze worden 30 dagen bewaard. We kunnen dus altijd tot maximaal 30 dagen terug in de tijd. Deze back-up slaat alle bestanden op die benodigd zijn voor de website. Denk hierbij aan alle systeembestanden (PHP/Javascript/CSS) maar ook alle afbeeldingen, video’s en PDF’s die op jouw website worden gepubliceerd.
  • Database, elke 8 uur
    We maken driemaal daags een automatische back-up van de database: ook deze worden 30 dagen bewaard. We kunnen dus altijd tot maximaal 30 dagen terug in de tijd.
    In de database worden alle teksten en instellingen van de website opgeslagen. Een heel waardevol stukje data dus en daarom maken we regelmatig een back-up.

Bitbucket

Wij ontwikkelen via het versiemanagementsysteem Git. Van elke versie die wij van een site maken staat een back-up van de bestanden in onze bitbucket: een externe server die alle bestanden en alle wijzigingen daarin opslaat. Mocht de back-up van de hosting dus om welke reden dan ook geen back-up beschikbaar hebben, dan kunnen we hier nog de benodigde bestanden uit terughalen.

Tijdens het updaten

Heb je een Update SLA bij ons? Dan voeren we proactief alle voor jouw website benodigde updates voor je uit. Ook hier nemen we graag het zekere voor het onzekere. Het kan gebeuren dat een update niet goed werkt en de site kapot maakt. Daarom voeren we bij twijfel een update altijd eerst uit op onze ontwikkelserver. Denken we dat de update geen problemen gaat opleveren? Dan voeren we die op de live server uit. Maar niet voordat we gecontroleerd hebben dat we een beschikbare back-up van de site beschikbaar hebben. Mocht de update dan toch problemen opleveren, dan kunnen we altijd de back-up terugplaatsen en opnieuw beginnen.

Tijdens de ontwikkeling

Wanneer wij een nieuwe website ontwikkelen doen wij dat op onze ontwikkelserver. Dat is een server die bij ons op kantoor staat. Omdat ook die server stuk kan gaan maken we een dagelijkse back–up van de websites die hierop staan. En omdat we ook niet willen dat de back-ups samen met de server verloren gaan tijdens bijvoorbeeld een brand, maken we ook dagelijks een kopie van de back-up naar een externe server (Amazon/Ierland). Dubbele veiligheid dus zodat werk dat wij en jij aan de website uitvoeren niet verloren gaat.

Hoe heb jij de back-ups van je bestanden geregeld? Wacht niet tot het te laat is maar check het vandaag nog.

Volgende story