WordPress 22 augustus 2022

Sturdy Digital schrijft mee aan diepgaand onderzoek snelheid WordPress hosting

Page speed is hot. We willen allemaal een snel ladende website. Een lange laadtijd kost immers conversie en dus geld. Webbouwers worden dus uitgedaagd om efficiënte, snel ladende code te schrijven. Maar ook de hosting speelt een belangrijke rol in pagespeed.

Hosting wordt te vaak gezien als sluitpost. Mag niet te veel kosten en moet het vooral altijd doen. Zonde, want met het maken van de juiste keuze kan hier veel in worden gewonnen.

Jaarlijks onderzoek

Onze klant webhosters.nl publiceert jaarlijks een diepgaand overzicht waarin WordPress hosting stevig onder de loep wordt genomen. En wie kan er beter data leveren voor een dergelijk onderzoek dan een ervaren webbouwer? Wij hebben dit jaar voor het tweede jaar op rij geholpen met het uitvoeren van het onderzoek van Webhosters. Dat deden wij op de volgende manier:

Diepgaande test

Bij de 14 geselecteerde hostingpartijen hebben we precies dezelfde, doorsnee WordPress website neergezet. Geen kale installatie, maar een daadwerkelijk gevulde website. Met echte pagina’s en content. We gebruikten hiervoor het theme Divi omdat dit een van de meest gebruikte commerciële thema’s is. De code van Divi is zeker niet optimaal dus de hosting moet hier het verschil maken.

Allereerst hebben we de websites geïnstalleerd zonder enige vorm van caching. Hiermee krijgen we een goed beeld van de pagespeed op de server zoals die standaard is ingesteld. Vervolgens hebben we een caching plugin geïnstalleerd om te kunnen meten wat het maximaal haalbare is op de betreffende server.

Zowel met als zonder caching hebben we een serie tests gedaan op alle sites. De uitgevoerde tests zijn een Google Page Speed test, een snelheidstest op webpagetest.org en een loadtest via K6.io. In de laatste test is te meten hoe de server zich gedraagt als een grotere hoeveelheid bezoekers wordt gesimuleerd.

Uitgebreid artikel

Al met al is het een artikel geworden dat interessante inzichten biedt voor elke webbouwer. De precieze opzet van de test en alle resultaten én alle onderliggende data vind je in het artikel op Webhosters.nl.

 

Photocredits: Chuttersnap

Volgende story