Ontwikkel een maatwerk WordPress website die naadloos is geïntegreerd met onze bedrijfssoftware Mysolution / Salesforce.

De website toont dat TMI de grootste detacheerder in de zorg is en is uiterst goed vindbaar.

Mobile first, snel en gebruiksvriendelijk.

De opdracht

TMI is dé detacheerder in de zorg. Wij helpen verpleegkundigen, paramedici, artsen en medisch specialisten aan banen in binnen- en buitenland. TMI bestaat sinds 2001 en inmiddels zijn we uitgegroeid tot een groot (inter)nationaal detacherings- en bemiddelingsbureau, volledig gespecialiseerd in de zorgsector. Momenteel werken er ruim 1.400 zorgprofessionals via TMI bij werkgevers door heel Nederland en zo’n 110 collega’s op ons kantoor in Amsterdam.

Bekijk hier de website tmi.nl

De website

Wij ontwikkelden een maatwerk WordPress website. Voor maatwerk is een goede definitie nodig. Daarom startten we met een concept- en inventarisatiedocument waarin alle functionaliteit is beschreven. Op basis van dit document hebben een gedetailleerd wireframe en daarna een design ontwikkeld. Dit stelde ons in staat om door de hele organisatie heen alle belanghebbenden aan boord te krijgen en te houden.

Korte laadtijd & efficiënte code

TMI.NL is gebouwd in ons maatwerk thema. Dat is erop gebouwd om de website snel en efficiënt te laden. Het thema voorziet in een aantal vooraf gedefinieerde blokken waarmee alle pagina’s kunnen worden opgebouwd. Deze blokken laden hun eigen benodigdheden in zoals een stylesheet en javascript. Dat is heel efficiënt, scripts worden pas geladen als ze worden gebruikt. Klinkt logisch, maar in de meeste WordPress thema’s is dat niet het geval. Het voordeel: een snel ladende website die eenvoudig te onderhouden is binnen het gestelde design.

Koppeling met Mysolution / Salesforce

Alle vacatures worden door accountmanagement en de binnendienst in Salesforce geplaatst. Een API-koppeling zorgt ervoor dat de vacatures naar de website worden getransporteerd. Hierbij worden alle settings en kenmerken meegenomen en gebruikt voor filtering, structured data en datafeeds. Sollicitaties worden via de API-koppeling weer terug naar Salesforce geschoten zodat deze door recruitment kunnen worden opgepakt.

Bijkomend voordeel van deze koppeling is dat de website geen data bevat van sollicitanten: er wordt dus geen persoonsdata opgeslagen in de website. Privacy by design noemen we dat.

Eenvoudig beheer

Binnen ons eigen maatwerk thema konden we voor TMI  alle maatwerkwensen realiseren. Denk daarbij onder andere aan automatisch gekoppelde content, het automatisch verwijderen van events als die voorbij zijn, het opzetten van landingpages en filterpagina’s. Allemaal instellingen die het leven van de marketeers van TMI makkelijker, en de ervaring van de bezoekers rijker maken.

TMI website

Jij, Sturdy, Hillie Bosma
Sturdy
Benieuwd hoe TMI de samenwerking heeft ervaren?
Jij
Zeker, vertel!
Hillie Bosma, TMI
Al vanaf het begin heb ik een goed gevoel gehad over de samenwerking met Sturdy Digital. Ze hebben de juiste kennis en stellen goede, kritische vragen. Dit zorgt ervoor dat de website op de meest logische manier wordt opgebouwd voor de bezoekers van de site.
Sturdy
TMI is best een complexe organisatie met veel verschillende doelgroepen.
Hillie Bosma, TMI
Klopt. Én veel uitzonderingen...
Hillie Bosma, TMI
Dat zorgde bij TMI intern voor meerdere dilemma’s tijdens de ontwikkeling van de site. Als wij dit naar voren brachten tijdens de meetings met Sturdy Digital kwamen zij altijd snel met een verfrissende oplossing, waarbij we verrast waren dat dingen toch mogelijk waren.
Jij
Ok, en verliep het proces een beetje soepel?
Hillie Bosma, TMI
Ja, het team heeft de juiste kennis in huis en zijn ze klant- en servicegericht. Er wordt snel op vragen geantwoord en altijd op een vriendelijke en behulpzame manier. Er wordt echt naar je geluisterd. Kortom, de samenwerking met Sturdy Digital was erg prettig en ik kan iedereen aanraden om een website door deze partij te laten bouwen!”
Sturdy
Dank je Hillie :) Wij vonden het ook een heel toffe klus met een resultaat om trots op te zijn!

SEO-techniek

De website verwijdert vacatures automatisch via de API-koppeling. Dat is prettig om het overzicht met gepubliceerde vacatures actueel te houden, maar onwenselijk voor de Google-indexering. Een verwijderde vacature levert immers een 404 – pagina niet gevonden melding op. Veel 404-’s leiden tot verspilling van je ‘crawl-budget (Google hanteert een budget voor het aantal pagina’s dat wordt geïndexeerd). Zonde natuurlijk.

Verlopen vacatures worden daarom door de website in de ‘wachtkamer’ gezet. Een marketingmedewerker van TMI krijgt daar per e-mail een melding van en besluit dan wat er met de verlopen vacature moet gebeuren:

  • Mag deze helemaal van de site af? Dan krijgt de URL een aparte status waarmee Google wordt verteld dat de vacature definitief en bewust is verwijderd.
  • Staat er echter een vergelijkbare vacature op de site, dan kan de oude URL worden geredirect naar deze vacature zodat de opgebouwde linkwaarde behouden blijft.

In beide gevallen wordt een 404 – pagina niet gevonden voorkomen. Goed voor het crawlbudget in Google en vooral ook voor de bezoeker.

Uiteraard zijn de verschillende content- typen zoals vacatures, events en veel gestelde vragen voorzien van de juiste structured data schema’s. Daarmee kunnen crawlers zoals Google de site optimaal lezen en indexeren. Voor het optimaliseren van de vindbaarheid van de website werkten we samen met SDIM en TMI.

Crawl budget? Redirects?

De manier waarop je een website bouwt kan veel invloed hebben op de vindbaarheid in Google.

Wil je meer weten of technische SEO-oplossingen? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen je graag over onze uitgebreide ervaringen in SEO-techniek!

Automatische contentkoppelingen

De vacatures worden live gezet met een aantal standaarden. Bijvoorbeeld een standaard werken bij tekst en sollicitatieprocedure. Er is een algemene standaard zodat alle (automatisch) geplaatste vacatures met goede gekoppelde informatie online staan. Maar het systeem voorziet ook in contentkoppelingen op functiegroepniveau. Zo kunnen werkzoekenden op de meest passende manier worden aangeschreven. Desgewenst kan een medewerker van TMI en vacature zelfs voorzien van geheel unieke werken-bij tekst, veelgestelde vragen, events, USP’s en een sollicitatieprocedure.

Zoeken en filteren

Met ruim 1.000 vacatures op de site is het belangrijk dat bezoekers eenvoudig een selectie kunnen maken van de vacatures die voor hen relevant zijn. We implementeerden daar een zoek- en filtersysteem voor dat grotendeels door de API-koppeling wordt gevuld. Bezoekers kunnen filteren op bijvoorbeeld branche, functiegroep, functie, soort dienstverband en regio.