Nieuwe website KekMama

KekMama was ontwikkeld in Drupal. De nieuwe eigenaar Kompas Publishing gaf ons de opdracht om de website op maat te herbouwen in WordPress om zowel de SEO als beheersbaarheid te verbeteren.

Wij ontwikkelden de site in Sturdy Skeleton en zorgen er samen met de klant voor dat deze wordt gehost in de schaalbare oplossing van Google Cloud.

KekMama

Kek Mama is de #1 glossy voor moeders, met kinderen van 0 tot 12 jaar. Met een abonnement geniet je elke drie weken van de eerlijke en humorvolle verhalen van andere (bekende) moeders, herkenbare columns en fijne lifestyle tips voor jou en je kinderen. Daarnaast vind je in elk nummer inspiratie over relaties, opvoeding, mode, beauty, reizen, wonen en nog veel meer.

Bekijk hier de website kekmama.nl

De website

Toen Kompas Publishing KekMama kocht van DPG media, waren ze niet zozeer op zoek naar een nieuw design voor de website, maar wel naar een beter vindbare en beter beheersbare website. Wij kregen de opdracht om de website opnieuw op te bouwen, maar dan in ons thema Sturdy Skeleton.

De uitdaging bij dit project zat vooral in de hoeveelheid content die moest worden gemigreerd van Drupal naar WordPress. De website bestaat uit duizenden gecategoriseerde artikelen met opgebouwde linkwaarde. Werk dat je wilt automatiseren dus. In die migratie hebben we gelijk voorbereidingen getroffen voor de 301 redirects die op de nieuwe website moeten worden toegepast. Om een dropping in bezoekers te voorkomen dient Google de content op de nieuwe website te kunnen blijven vinden. Dat is (mmer dan) gelukt. De website trekt meer verkeer dan ooit.

Google Cloud Hosting

Kekmama.nl is een drukbezochte website. Er zijn altijd bezoekers op de site, maar het bezoek kent ook enorme pieken. Als een bekende moeder iets deelt op social media, stijgt het bezoek van 1.000 naar 200.000 bezoekers in korte tijd.

Dat vergt om te beginnen superstrakke code. Gebruikt de code 100 regels teveel, dan zijn dat 2.0000.000 regels op een druk moment. En dat vertraagt de server en dus de gebruikservaring onnodig. We hebben de code daarom vergaand geoptimaliseerd.

Daarnaast vraagt een degelijke piekbelasting ook veel van de hosting. Google Cloud biedt hier uitkomst. Op drukke momenten dupliceert de website zichzelf op een tweede server en zorgt een load balancer voor de verspreiding van het verkeer op beide servers. Wordt de tweede server ook te druk, dan komt er een derde bij enzovoorts. Neemt het verkeer af, dan schakelen de servers zichzelf weer uit.

Prachtige techniek, die ook van de webbouwer de nodige skills vergt. Een standaard WordPress installatie werkt niet op Google Cloud. Na de nodige aanpassingen werkt kekmama.nl prachtig samen met Google Cloud hosting en kan het ons, en de klant niet druk genoeg worden.

Advertenties

Een website als kekmama.nl verdient geld met het publiceren van advertenties. We hebben een aantal advertentieposities in de website ingebouwd die door de klant eenvoudig in te vullen zijn.

Infinite scrolling

Infinit scrolling is als het binge watchen van blogs. Aan het einde van een blog, wordt automatisch een nieuw verhaal ingeladen waardoor de bezoeker geboeid blijft en doorleest. Elk blog dient echter wel te worden voorzien van (relevante) advertenties dus ontwikkelden wij een systeem dat deze plaatst.

KekMama nieuwe site

Jij, Sturdy, Aart Wallet
Sturdy
Hi Aart, wil jij mij laten weten hoe je de samenwerking met ons ervaart?
Aart Wallet, Kompas Publishing
Tuurlijk. We hadden in het verleden natuurlijk al vaker samen projecten gedaan en ik wist dat jullie sterk zijn in WordPress development.
Aart Wallet, Kompas Publishing
Daarom belde ik jullie voor dit project. En ik ben erg blij dat jullie het hebben opgepakt!
Jij
@sturdy, wat hebben jullie dan nog meer voor Aart gedaan?
Sturdy
We hebben de website Haardgoud gemaakt in opdracht van Aart en inmiddels ook mamamagazine.nl in Sturdy Skeleton ontwikkeld.
Aart Wallet, Kompas Publishing
Klopt. Als je websites publiceert zoals wij dat doen, is het lekker om met een specialist op het gebied van WordPress te werken. Wij verwachten veel van een bouwer en dat hebben we gekregen.
Aart Wallet, Kompas Publishing
Onze developers schakelen direct met die van Sturdy Digital waardoor het ontwikkelproces heel soepel verloopt.
Jij
Ok, dus je kunt direct met de developers bellen?
Aart Wallet, Kompas Publishing
Beter nog, de communicatie verloopt via Slack. Zo weet iedereen continu waar hij aan toe is.
Sturdy
Ja dat bevalt ons ook wel @Aart! Tof dat we nu samen steeds nieuwe projecten oppakken, op naar de volgende!