Bouw onze Magento website om naar een WordPress website met een sterke focus op vindbaarheid. Maak de website meertalig zodat we ons afzetgebied kunnen vergroten.

Over Intercel

Intercel levert accu- en batterijoplossingen op ieder denkbaar gebied. Van rolstoelen tot datacentra en van treinverkeer tot windmolens. Of het nu gaat om een compleet batterijsysteem voor een noodstroomvoorziening, een speciale lader voor batterijen in militaire projecten of een batterij op maat voor een robot in een rioleringsbuis, Intercel levert het.

In de 30 jaar van haar bestaan heeft Intercel een niet meer weg te denken positie op de markt ingenomen. Vanuit Haarlem werken zo’n veertig experts elke dag met veel plezier aan het up-to-date houden van hun kennis, de voorraad en contact met de klanten. Met maar een doel: Uw kennis in accu’s zijn.

Bekijk hier de website van Intercel

De website

Sturdy Digital was verantwoordelijk voor de gehele realisatie van de website. Van concept tot en met uitwerking. De website is op maat gebouwd in WordPress. Om tot een goede maatwerkoplossing te komen is allereerst een conceptplan geschreven. Een strategisch document waarin wordt vastgesteld welke doelen de site nastreeft, wie de doelgroep is en welke content en functionaliteit ontwikkeld dient te worden. In dit document is ook het bredere digitale landschap van Intercel omschreven waarbij koppelingen met andere systemen (zoals Navision) worden uitgewerkt.

Op basis van het definitieve concept zijn wireframes uitgewerkt waarin alle content en functionaliteit de juiste plek krijgt. Het plan wordt daarmee visueel gemaakt. Alle keuzes in dit proces zijn beargumenteerd zodat later kan worden gemeten of de gestelde doelen zijn behaald of dat er moet worden bijgestuurd. Dit wireframe is vertaald naar een webdesign en uiteindelijk naar code. Omdat precies duidelijk is wat ontwikkeld moet worden en hoe de functionaliteit dient te werken, kan strakke code geschreven worden. Code die precies doet wat het moet. Niet meer en niet minder. En daarmee wordt de site uiterst SEO-vriendelijk en beheersbaar.

Maatwerk functionaliteit

Accu op maat calculator

Intercel ontwikkelt accu’s op maat. Om potentiële klanten voor deze dienstverlening te triggeren ontwikkelden we een accu-op-maat calculator. De gebruiker kan de maximale lengte, hoogte en breedte van de accu opgeven en krijgt een maximaal te realiseren waarde in kWh terug.

Koppeling met Navision

Alle producten van Intercel staan in Navision. We schreven een importscript waarmee alle producten worden ingeladen in de website. Omdat veel van de productinformatie op de oude website uitgebreider was dan in Navision, schreven we ook een script dat per product alle informatie vanaf de oude website verzamelde en in website opsloeg. Dat scheelde de klant niet alleen heel veel werk bij het invoeren van teksten, maar automatiseerde ook voor een groot deel de 301-redirects die Google vertelt waar het product op de nieuwe site te vinden is.

Content koppelingen

Vrijwel alle content typen zijn aan elkaar te koppelen. Dat resulteert in zeer relevante pagina’s in combinatie met eenvoudig beheer. Producten zijn zo eenvoudig te koppelen aan toepassingen en in het productoverzicht is op deze manier te filteren op heel veel kenmerken. Denk aan afmetingen, soort accu, merk of type.

SEO

In samenwerking met SDIM is keihard gewerkt aan de optimalisatie van de online vindbaarheid. SDIM was onder andere verantwoordelijk voor het keyword onderzoek en de URL-structuur. Sturdy Digital was verantwoordelijk voor het optimaliseren van de website techniek voor SEO: Search Engine Optimization. Denk daarbij onder andere aan page speed (hoe snel laadt de pagina), het toepassen van structured data en strakke HTML formatting. Wil je meer weten over technische SEO? Neem dan contact met ons op!