Zorg ervoor dat de oude webshop wordt omgebouwd in een overzichtelijke shop waar de producten duidelijk naar voren komen. Zowel aan de voorkant als de achterkant.

Over Plastimed

Plastimed verkoopt offline en online medische materialen en benodigdheden. Eigenlijk alles wat een huisarts, ziekenhuis of medische praktijk nodig heeft. Eerder werd de verkoop voornamelijk gedaan door aanvragen via een formulier, mail of zelfs WhatsApp berichtje. Totdat in 2020 Corona kwam. Het werd voor Plastimed al snel duidelijk: ‘we lopen achter de feiten aan en hebben een goed functionerende webshop nodig’. Zodoende zijn we gaan kijken naar een redesign. Het redesign is gefocust op het behalen van conversie. En met resultaat! Een flinke omzetstijging van 25%.

Bekijk hier de website van Plastimed

In detail over

De website

Plastimed is sinds 1994 actief in de verkoop van medische producten. Zij verkoopt aan ziekenhuizen, verschillende privé klinieken en huisartsen. Daarnaast is Plastimed een zeer belangrijke leverancier voor verloskunde praktijken. Ze beschikt over een groot netwerk in heel Nederland.

We hebben ervoor gezorgd dat de oude webshop is omgetoverd tot een overzichtelijke shop waar de producten duidelijk naar voren komen. Zowel aan de voorkant als de achterkant. De bezoeker kan nu veel gemakkelijker het bestelproces doorlopen wat natuurlijk zorgt voor een hogere conversie.

Aan ons de uitdaging om de verouderde webshop van Plastimed te redesignen naar een vereenvoudigde en succesvolle webshop. Enerzijds om de bestaande klanten een eenvoudig bestelproces te bieden en anderzijds het bestelproces beter te laten verlopen voor een goed converterende webshop. Daarnaast is het redesign bedoeld om niet alleen verloskunde praktijken aan te spreken, maar juist de gehele medische markt.

Het visitekaartje voor potentiële klanten

Plastimed had geen concreet idee van hoe het redesign eruit moest komen te zien. Het enige wat duidelijk was, is een vereenvoudig bestelproces met een goed functionerende shop, dat resulteert in online groei. Wij zijn vervolgens in geleidelijke stappen aan de slag gegaan met het redesign. In samenspraak met de online marketing expert van Plastimed hebben we nagedacht over functionaliteit. Bijvoorbeeld het toevoegen van opvallende en goed ingerichte call to actions, het terugschalen van maar liefst 30 categorieën naar een overzichtelijke hoeveelheid van 9 categorieën in de navigatie en het toevoegen van een zoekbalk.

De website heeft een professionele uitstraling waarmee nieuwe klanten worden overtuigd. Mede hierdoor is de conversie van de shop flink gestegen.